Loading...

Troubleshot - Revive

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-03-2018

Tracklist

01. Revive
02. Lucifer
03. Unnatural
04. Smother
05. Let it die

Troubleshot - nog nooit van gehoord - is blijkbaar een nieuwe rockband uit de omgeving van Alkmaar. Mijn enige punt van herkenning blijkt de aanwezigheid van gitarist Rijnes, die ken ik van de eigenzinnige metalband Bloid. Met de muziek van die band heeft Troubleshot overigens helemaal niks van doen; de enige overeenkomst is dat beide bands niet van de standaard (muziek)hokjes zijn en hun eigen weg zoeken.

Revive heet de debuut-EP van Troubleshot, waarop het Noord-Hollandse vijftal zich vol enthousiasme stort op heavy rock met een overdosis aan vette grooves. Voorzien van de opvallende (want vrouwelijke) vocalen van Frankie, en gehuld in een wat geheimzinnig sfeertje levert dat best een eigen geluid op. Na opener en titelnummer Revive en daarna Lucifer ben ik dan ook positief gestemd over deze muziek. Een beetje southern rock- en stoner-achtig is denk ik de beste omschrijving. Het is in elk geval muziek die lekker zwaar op de maag ligt, en dat mag ik wel.

Over Unnatural ben ik hierna minder te spreken. Vooral het 'na na na na na' in het refrein vind ik net iets te veel van het goede. Buiten dat is dit een iets te rommelig nummer in mijn beleving. De groove die de eerste twee tracks kenmerkten komt hier dan ook pas na ruim twee minuten opduiken, om, paradoxaal genoeg, de rommeligheid alleen maar te vergroten.

Gelukkig wordt weer positief vervolgd met het vlotte Smother. Een aangenaam swingende insteek, goeie dubbele zang, dit nummer loopt wel weer lekker. En een pluspunt voor het stukje slidegitaar-solo. Als laatste laat Let It Die horen dat Troubleshot wat mij betreft helemaal mag inzetten op de combinatie van wat zwaardere, ronkende muziek en melodieuze zang. Want dit werkt gewoon. Vind ik dan toch. Ik wil hier wel meer van horen in de toekomst.

Marijn "Rijnes" Galis - guitars, vocals

Bas de Vries - guitars, vocals

Frankie Whoo - vocals

Kylian Wiering - bass

Niels Smit - drums