Loading...

Wolf Jaw - The Heart Won't Listen

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-11-2019

Tracklist

01. Hear Me
02. I Ain't Ready
03. Ticking Time Bomb
04. The Fighter
05. Piece Of Me
06. Open Your Eyes
07. Choke
08. I Lose My Mind
09. Shoulda, Woulda, Coulda
10. Beast
11. Living The Dream

Wolf Jaw is geen nieuwe band, maar de nieuwe naam van The Bad Flowers, een bluesrocktrio uit het verenigd Koninkrijk dat sinds 2014 actief is. Onder de 'oude' naam werden al diverse releases gevierd, en door Europa getourd. Met het verschuiven van het geluid richting meer rauwe rock en een nieuw album op stapel werd gekozen voor een nieuwe naam, die de huidige aanpak beter zou ondersteunen. The Heart Won't Listen is daarmee het debuutalbum van Wolf Jaw.

De muziek van Wolf Jaw is inderdaad een stuk steviger en rauwer dan voorheen, en laat zich best omschrijven als opzwepende, ruige, stoere, schurende spierballen-rock. Al verloochent de band z'n bluesrock-roots nog niet helemaal. Sommige tracks laten nog wel degelijk wat meer gepolijste, soulvolle muziek horen, die een welkome afwisseling vormen te midden van het rauwere werk.

Leg aan het begin van het album het subtiele I Ain't Ready maar eens naast het met gitaarwerk volgepropte Ticking Time Bomb, of het stampende The Fighter, dan hoor je de diversiteit van de verschillende invalshoeken in fraai contrast. Nou ja, contrast niet echt, maar de verscheidenheid lijkt me evident. Het mooist wordt het wanneer beide elementen samenvloeien binnen een enkele track, zoals Open Your Eyes laat horen.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet kapot ben van deze muziek. Klassieke (hard) rock laat ik mij graag smaken, maar deze wat alternatieve aanpak - met invloeden van zowel blues als punk/indie/garage - vind ik iets te veel klinken als een vergaarbak. De rauwheid pakt me wel, de inhoud niet echt.

Tom Leighton - gitaar, zang

Dale Tonks - bas, zang

Karl Selickis - drums