Loading...

Lock Up - Necropolis Transparant

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 06-06-2011

Tracklist

01. Brethren Of The Pentagram (1:35)
02. Accelerated Mutation (2:45)
03. The Embodiment Of Paradox And Chaos (1:51)
04. Necropolis Transparent (1:57)
05. Parasite Drama (2:59)
06. Anvil Of Flesh (2:25)
07. Rage Incarnate Reborn (3:10)
08. Unseen Enemy (2:19)
09. Stygian Reverberations (2:12)
10. Life Of Devastation (2:28)
11. Roar Of A Thousand Throats (2:08)
12. Infiltrate And Destroy (2:38)
13. Discharge The Fear (3:35)
14. Vomiting Evil (2:35)
15. Through The Eyes Of My Shadow Self (2:27)
16. Tartarus (3:18)

De all-starsband Lock Up, voor velen was deze deathgrind-band misschien een tijd in de underground verschuild, er zit echter nog genoeg leven in. Het wordt zeker tijd dat deze band gevormd door Shane Embury, die we allemaal kennen van Napalm Death en Venomous Concept, Nicholas Barker (ex-Cradle of filth en Dimmu Borgir) en Jesse Pintado (R.I.P.) van Napalm Death en Terrorizer als volwaardige band kan worden gezien. Velen hebben met mij hun live-performance op het Neurotic Deathfest vorig jaar gedeeld, verschillende meningen heb ik hierover gehoord, velen vonden het niet echt je van het…. Nou, ik vond het fantastisch! Tomas Lindberg, de vocalist, die bekend is van At the Gates en Disfear vind ik persoonlijk bij Lock Up veel beter uit de verf komen dan bij voornoemde bands (hier ga ik commentaar op krijgen). Ik vond At the Gates namelijk dit jaar op Neurotic Deathfest nogal tegenvallen, beetje vlak en soms zelfs saai….

Om eindeloze discussies te voorkomen wat het eerste album was en welke de tweede en wie op welk album voor de vocalen zorgde zal ik het nog 1x uitleggen (M.B.): Toen Lock Up in 1999 met het eerste album Pleasures Pave Sewers kwam vond ik het al lekker hakken, deze plaat is destijds volgeschreeuwd door Peter Tagtgren van Hypocrisy. Bij het luisteren van het opvolgende album Hate Breeds Suffering van 2002, ingezongen door Lindberg, was ik verkocht: Lock Up kicks ass!

Na diens overlijden volgde Anton Reisenegger (Pentagram en Criminal) Jesse Pintado op. Met deze line-up was het de bedoeling nog 1 gig te doen in 2009, namelijk het Damnation Festival, gelukkig is het hier niet bij gebleven, anders had ik (en wellicht velen met mij) deze band nooit live gezien. Ergens in december 2010 kwam er eindelijk nieuw materiaal van Lock Up beschikbaar via internet, een nummer: Life Of Devastarion werd geupload op hun myspace pagina. De bedoeling is om dit nummer op een split 7”EP te flansen met Misery Index, het lijkt mij verstandig om deze aan te schaffen zodra deze uitkomt of op de eerstvolgende gelegenheid dat je 'm tegenkomt; het kan nog wel eens een rarity worden.

Het nieuwe album, Necropolis Transparent, is opgenomen in november en december 2010 in Engeland. Wel gaaf zijn de guests op dit album, namelijk weer de eerste zanger Peter Tagtgren en Jeff Walker (Carcass/Brujeria). Jaren heb ik versleten te luisteren naar de kraakpandgrind en lauwebochtbier-hardcore, gelukkig zijn er tegenwoordig wel grindbands/projecten die je zeer zeker serieus mag nemen en Lock Up is daar zeker een van. Deze nieuwe plaat zit vol agressie en beukt als een tiet! Het eerste nummer knalt er direct in! Lekker rossen. De muziek zit ook nog donders goed in elkaar, de nummers zijn lekker afwisselend en zeer intens. Het zijn niet de standaard ABABABC patroontjes die we oh zo vaak horen, nee, hier is over nagedacht en goed uitgewerkt. Her en der hoor ik toch een knipoog naar Morbid Angel en Terrorizer, maar dat kan ook niet anders natuurlijk. Ah, lekker!

100% aanrader voor iedereen die van extreme muziek houdt, of het nu deathmetal of grindcore is, ik denk dat iedereen dit wel vet vindt. Ik ga deze release zeer zeker weer aanschaffen; die mag niet ontbreken in mijn collectie!

Shane Embury - bass

Nick Barker - drums

Tomas Lindberg - vocals

Anton Reisenegger - guitars