Loading...

Brutal Order - Homo Homini Lupus

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 22-02-2019

Tracklist

01. Homo Homini Lupus
02. Burn
03. Working Till Death
04. Brutal Order
05. Revolution Or Self Destruction

Brutal Order is een nieuwe thrash metalband uit de Braziliaanse regio Pernambuco. Al in september vorig jaar verschenen, maar nu pas tot ons gekomen is het eerste wapenfeit van de band: een EP met vijf tracks met als titel Homo Homini Lupus ("de mens is een wolf voor zijn medemens").

Waar ik na de korte en felle opener en titelnummer Homo Homini Lupus en de eerste helft van Burn verwacht dat ik met een rechttoe rechtaan vol het gas er op EP te maken heb, blijkt dat uiteindelijk best mee te vallen. Ik bedoel, dat zou op zich niet erg zijn, maar een beetje variatie in tempo en vibe is toch zeker wel prettiger. Burn laat halverwege al een prettige break horen, die me in eerste instantie best verrast. In positieve zin dus, ik had deze niet aan horen komen.

Working Till Death laat na z'n opzwepende intro een prima potje groovende midtempo thrash horen, zodat het inderdaad wel snor zit met de afwisseling. Daarna begint Brutal Order - het nummer dus - met een ingetogen intro, alvorens er in een beukend tempo vandoor te gaan. Dit nummer doet wel een beetje hardcore/crossover aan, en is in z'n snelheid behoorlijk aanstekelijk.

Buiten de crossover-invloeden doet Brutal Order me ook nogal aan Slayer denken; dat is dan voor een groot deel op het conto te schrijven van zanger Tiago, wiens stem echt wel overeenkomsten laat horen met die van Tom Araya. In met name de midtempo zijn er ook raakvlakken met klassieke acts als Megadeth en Exodus. Sowieso heeft de thrash metal van deze Brazilianen een lekkere old school feel.

Al met al is Homo Homini Lupus geen opzienbarende, maar wel zeer onderhoudende EP geworden voor de liefhebber van old school thrash. De diverse invalshoeken daarvan komen voorbij, zodat het beluisteren daadwerkelijk een plezier is. Ik wil in de toekomst wel meer van deze band horen!

Tiago Xaves - vocals, guitar

Randall Silva - guitar

Risaldo Silva - bass

Lulu Batera - drums