Loading...

Grim van Doom - Grim Love

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-11-2015

Tracklist

01. Goddamn This Love
02. Family Girl
03. Snowfields
04. The Storm
05. Thulsa
06. Butchr
07. Frank Vilyn
08. Nilsis
09. Child Of Light [Bonus Track]

Grim Van Doom is sinds 2011 een sludge metal gezelschap afkomstig uit het Duitse Wuppertal. In eerste instantie verscheen maar mondjesmaat wat materiaal in de vorm van een demo en een single, maar in de loop van 2015 werd toch duidelijk dat er een full length debuut aan zat te komen. Al opgenomen in oktober 2014 verschijnt dan bijna een jaar later Grim Love.

Over het plakken van labeltjes of etiketjes zullen altijd wel meningsverschillen blijven bestaan, ik vind het vanuit review-overwegingen soms toch wel makkelijk om met wat termen te smijten om de muzikale richting van een band duidelijk te maken. Zo brengt Grim Van Doom dus rauwe, zwaar op de maag liggende post-hardcore/sludge, met een doomy insteek. Dat laatste moet gezien de bandnaam geen verrassing meer zijn.

De muziek sleept zich heen en weer tussen stroperig trage maar ultralogge tempo's en nekbrekende grooves. Waarbij het geluid voornamelijk wordt bepaald door laaggestemde gitaren en woeste schreeuw-vocalen. Uiteraard legt de ritmesectie een onweerstaanbare lompe basis neer, waardoor het hoofd inderdaad maar zelden op z'n positie kan blijven. Ik ben weliswaar niet kapot van dit soort 'zang', maar besef wel dat dit nou eenmaal bij deze muzikale uitingen hoort. Het zij zo.

Wat mij betreft is dit zeer aantrekkelijke muziek: intens en meeslepend. Hoewel er wat weinig afwisseling te bespeuren is, kennen de nummers afzonderlijk een prima spanningsboog. Luister als voorbeeld maar eens naar The Storm, dat z'n titel qua intensiviteit wel eer aandoet. Ik ben me er van bewust dat dit muziek 'voor de liefhebber' is, en zeker geen breed publiek zal aanspreken. Evengoed heeft Grim Van Doom voor die liefhebber van het genre voldoende te bieden om z'n plaatsje in de scene te verdienen.

Lansky - Vocals

Dennis - Guitar

Nils - Bass

Leo - Drums