Loading...

Grindpad - Finger Collector Crew

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-02-2024

Tracklist

01. A.M.D.
02. Santa Cruz (Sharkbite Pt. II)
03. Yakuza Finger Collector Crew
04. AO Godverdomme [De Waonzin cover]
05. Gung-Ho [Anthrax cover]

Grindpad uit Utrecht, al jarenlang een gewaardeerde kracht binnen de vaderlandse thrash-scene. De band grossierde tot 2020 in goed ontvangen EP's, toen de eerste langspeler Violence verscheen. Daarna werd de vertrouwde aanpak van de kort-maar-krachtige EP weer van stal gehaald: in het najaar van 2023 verscheen Finger Collector Crew.

All Must Die is een krachtig statement om mee te starten, in een stevige twee minuten wordt dan ook heel precies duidelijk gemaakt waar Grindpad voor staat: rauwe, full speed thrash, met het goede gevoel voor afwisseling naar groove en het middentempo. Santa Cruz (Sharkbite Pt. II) sluit daar naadloos op aan, en laat zelfs heel subtiel een stukje surfgitaar horen.

Het Utrechtse vijftal heeft nooit een geheim gemaakt van hun old school-invloeden, maar de hints naar met name Slayer (de muzikale insteek) en Sacred Reich (ooit ook een Slayer-kloon) lijken er steeds dikker bovenop te liggen. En nee, daar is helemaal niks mis mee, want dat is waar Yakuza Finger Collector Crew toch vooral in uitblinkt. En ja, meebrullen mag: That sorry ass is you!

Grindpad kiest z'n covers zeer uitgekiend. AO Godverdomme (Grindpad godverdomme, geen Grindpath!) laat de Utrechtse hardcore / punk-roots even shinen, waarna Anthrax's Gung-Ho mij rechtstreeks terugvoert naar mijn eigen thrash-jeugd. Menig generatiegenoot zal het Fight Fight Fight met de vuisten door de lucht nog helder op het netvlies of in het geheugen hebben staan. Deze vette eigentijdse uitvoering doet wat mij betreft absoluut eer aan het origineel!

Na afloop denk ik alleen maar: shit, zo'n kwartier is toch echt te kort. Grindpad overtuigt en overrompelt, en sleept de luisteraar met gemak mee. Daar moet toch een keer in de drie jaar meer in zitten?