Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Living Altar - Scythes Towards Psyche

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 24-02-2018

Tracklist

01. Blindening Shower of Light
02. Invert the Hearts
03. Universe of Thralls
04. Altered States
05. Dawn of Shadows
06. Nekrokatarsis

Extreme metal uit een land als Litouwen, zo underground kan metal anno 2018 nog altijd voor de dag komen. Living Altar is opgericht in 2011, kwam in 2015 met een demo op de proppen, en pas nu, begin 2018, met een eerste EP. Scythes Towards Psyche bevat zes nummers, waarvan er een paar nog terug gaan tot die eerste demo. Productiviteit blijkt niet de sterkste kant van Living Altar. Authentiek, eerlijk musiceren daarentegen wel.

Living Altar onderwerpt de luisteraar aan 22 minuten brute, beestachtige black metal. In eerste instantie lijkt de nadruk vooral te liggen op de primitieve zwartgeblakerde esthetiek, maar gaandeweg sijpelen er wat death metal-elementen door in hun geluid, waardoor de band gespierder klinkt dan je zou verwachten. Geen kale old school black hier, maar degelijk geproduceerde en goed doordachte, maar toch nog rauw klinkende metal.

Het Litouwse trio biedt dus zeker meer dan louter kwaadaardige plankgas-metal, zoals het lome tempo van opener Blindening Shower of Light laat horen. Sowieso zijn er wel meer langzamere en mid-tempo passages te horen (Invert The Hearts, afsluiter Nekrokatarsis) te midden van het sonische slagveld; in elk geval genoeg om wat afwisseling te bieden naar mijn idee.

De originaliteitsprijs gaat Living Altar hier niet mee weg kapen, maar Scythes Towards Psyche biedt een mooie inkijk in een dwarsdoorsnede van de mondiale metalscene. Laverend tussen de rauwe aanpak uit de underground van de oude wereld en de mogelijkheden van de hedendaagse technieken komt een oerdegelijk product tot stand. Zo is metal toch ooit bedoeld. En met die insteek kan ik prima luisteren naar een band als Living Altar. Dit is geen voer voor moderne techneuten, wel voor de old school (black) liefhebber.

Dainius - bas, zang

Vytis - gitaar

Jonas - drums