Loading...

Serpent Lord - Towards the Damned

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 13-01-2019

Tracklist

01. The Lesser Key
02. Ambassador of the New Age
03. Nephilim
04. Sacrilegium
05. Evvuio Oitovo Iman
06. Sodom and Gomorrah
07. Serpent, The Lord
08. Blood Offering
09. God of Shadows
10. Seed of Divine

Serpent Lord is een nieuwe heavy metalband, afkomstig uit Griekenland. Hoewel een paar leden ook actief zijn in andere bands heb ik wel het idee dat de band nog uit vrij jonge muzikanten bestaat. Towards The Damned, verschenen in september van het vorig jaar, is het debuutalbum.

Hierop horen wij muziek die grappig genoeg geenszins bij de (vermeende) jonge leeftijd van de muzikanten past, namelijk klassieke heavy metal die neigt naar epische en doom metal. Covers die al een poosje op de bands live setlist staan als Candlemass' Bewitched en Solitude, als ook In Solitude's To Her Darkness geven een aardige hint naar de muzikale invalshoek van Serpent Lord. Ook het occulte behoort blijkbaar tot de invloeden, zodat daarnaast ook Merciful Fate/King Diamond - let in dat kader ook eens op de ijzig hoge gilletjes die zo af en toe eens de kop opsteken - tot de voorbeelden genoemd mag worden. Sowieso geeft de muziek zelf daar ook wel aanleiding toe.

En ik moet heel eerlijk zeggen: die stijl ligt hen goed. Heldhaftigheid, epiek en bombast komen goed naar voren, net zo goed als de klassieke breaks en tempowisselingen. De donkere sfeer en thematiek versterken de old school vibe. Direct vanaf albumopener The Lesser Key, die zo'n beetje alle genoemde elementen bevat, ben ik overtuigd van de kracht van Serpent Lord. Ondanks dat de Mercyful Fate-invloed er hier behoorlijk dik bovenop ligt. Dit blijkt echter zeker niet op alle nummers zo te zijn.

Ondanks dat een kortere en vlottere track als Ambassador Of The New Age en intermezzo's als Sodom And Gomorrah (tevens de afbeelding op de albumcover) en God Of Shadows onmisbaar zijn voor de variatie, zijn het voor mij toch de tragere, slepende en epische tracks die er boven uit steken. Nephilim, het afwisselende Evvuio Oitovo Iman, Serpent, The Lord en Blood Offering zijn de nummers die mogen rekenen op mijn warme aandacht en waardering.

Ondanks dat Serpent Lord absoluut geen nieuwe paden bewandelt, in tegendeel zelfs, geniet ik met volle teugen van album Towards The Damned. De authentieke insteek, het eerlijk musiceren en vooral die old school duistere vibe spreken me enorm aan. Geweldig dat die ouderwetse metal nog door jongere muzikanten steeds herontdekt wordt!

Konstantinos Sotirelis - Bass, Vocals

George Terzitanos - Guitars, Vocals

Vaggelis Karafotis - Drums

Marios Arikas - Vocals

Axel Forsaken - Guitars