Loading...

Centauro - Daño Colateral

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-08-2018

Tracklist

01. Aberrante Creacion
02. Extenuante Cometido
03. IDS
04. Al Pie Del Borde
05. El Derecho Del Martir
06. En Decadencia
07. Sentencia De Muerte
08. Colmando Un Oscuro Vacio
09. Delirio Esquizofrenico
10. Impulso Terminal

De Mexicaanse thrash metalband Centauro - actief sinds 2009 - heeft op 30 juni hun derde album Daño Colateral (dat betekent: bijkomende schade) uitgebracht.

Het is een (Spaanstalig) conceptalbum dat is gefocust op het turbulente verhaal van een persoon die in een vreselijke situatie is geboren; als gevolg van een verkrachting, en daardoor ongewenst is. Hij en zijn broer werken zich een weg door de strijd van het leven totdat zijn broer sterft. Hij wordt boos op het leven en zijn wrok brandt totdat hij in de gevangenis komt voor vandalisme. In de gevangenis leert hij hoe hij een echte crimineel kan zijn en wanneer hij wordt vrijgelaten, begint hij een pad van gewelddadige misdaden en moordpartijen totdat hij moegestreden en in zijn waanzin zelfmoord pleegt.

Een dergelijk hard levensverhaal leent zich uiteraard voor al even harde thrash metal. Daño Colateral is mijn kennismaking met Cantauro, en ik vind het een aangename. Het Mexicaanse kwartet speelt in de basis pure, rauwe no-nonsens thrash, snoeihard, snel en agressief. Met woede als basis-emotie knalt het album van begin tot eind; vergelijkingen zijn te maken met (uiteraard) Slayer, maar daarnaast ook Havok, en bands uit de klassieke Duitse school (Sodom, Kreator, Destruction).

Buiten het agressieve karakter van de muziek mogen we echter niet over het hoofd zien dat de muzikanten van Centauro ook uitermate technisch onderlegd zijn. Dat zorgt er voor dat de tien tracks onderling een prettige afwisseling laten horen. Naast de machinegeweer-snelheid van de riffs (opener Aberrante Creacion) horen we ook meer ingetogen en technisch zeer verzorgde momenten (het melodieuze Al Pie Del Borde, het instrumentale En Decadencia) tot aan een bijna symfonisch accent in Colmando Un Oscuro Vacio. En in IDS meen ik zelfs een stukje piano te ontwaren.

Laat het zingen in de Spaanse taal zeker geen struikelblok vormen om deze Mexicanen een kans te geven. Daño Colateral levert een uitermate strak album af, dat het beste van old school en meer hedendaagse thrash perfect met elkaar combineert. Aanrader!

Iván García - gitaar, zang

Roberto Lizarraga - gitaar

Hecris Estrada - bas

Mario Rivera - drums