Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Source Of Anguish - Source Of Anguish

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-07-2012

Tracklist

01. Words Of Evil
02. Skindeep
03. A Setting Sun
04. I Am Possessed

Uit dezelfde hoek als waar vandaan ik recentelijk Dawn Of Clarity en Hexa Mera besprak komt de demo binnen gerold van Source Of Anguish. De paar summiere regels uit de bijgeleverde info zeggen me niet zo veel, maar vooral word ik niks wijzer over de band. Nou ja, de rider; en hoe(veel) ze betaald willen krijgen, dat vind ik als reviewer dan weer niet bovenmatig boeiend. Hoe is de band ontstaan, wie zit er in en doet wat?

Over de muziek is Source Of Anguish in hun eigen woorden dan weer wel duidelijk en rept van: “geen standaard metalcore of standaard melodeath, maar een fris geluid met vertrouwde elementen uit de beide genres”. En ook: ”Waar andere bands onnodig origineel proberen te zijn en er maar iets tussen flansen blijven zij hun erfenis van At The Gates, Chimaira, Neaera en anderen trouw zonder in clichés te vervallen.”

Zo weten we in elk geval waar de jongelingen van Source Of Anguish hun muzikale mosterd vandaan (denken te) halen. Want ik, als zeurende recensent, ben het daar natuurlijk weer niet mee eens. Ik hoor geen fris geluid, juist wel veel vertrouwde standaard elementen. En ook over dat zonder in clichés te vervallen mag je gerust met een bakje zout nemen.

Eigenlijk geldt voor deze demo hetzelfde als voor de in de eerste regel genoemde bands: potentie is er zeker, de muzikale ideeën zijn aanwezig, en het oprechte enthousiasme vergoedt veel. Maar deze demo is van een zodanige geluidskwaliteit (vooral erg dof) dat ik er nog even mee gewacht zou hebben. De riffs zijn aardig, maar de gitaren mogen best wat prominenter in de mix. Om nog maar niet te spreken over de zang die ergens in een verloren hoekje is weggestopt. Dat de nummers eigenlijk ook nog niet af zijn stoort me nog het minst, al eindigen ze soms wel erg abrupt (vooral strafpunten voor de fade out van A Setting Sun).

Zoals ik al eerder heb geschreven: ik waardeer het echt dat zoveel jongeren tegenwoordig zo actief met muziek bezig zijn. Ook Source Of Anguish gun ik alle succes en vooral heel veel spelplezier. Maar 1 tip: wanneer je je muziek op de mensheid wil loslaten, haal er ff iemand bij die met een neutraal oor je geluid wil en kan beoordelen. Het mag voor een demo best wat rauw klinken, maar zorg er in elk geval voor dat de verhoudingen kloppen; en die doffe deken mag er dus ook wel af. Ik ben benieuwd naar het vervolg.

Mathias Vergaelen - gitaar

Rens de Backer - gitaar

Tom Noppen - drums

Elling Andries - zang