Loading...

Implements Of Hell - Sea of Necrophenomena

Gepost in Reviews door E.J. Visceral op 20-02-2019

Tracklist

01. Chapter l: Introduction to Hell
02. Savoring Decayed Seminal Discharge
03. Chainsaw Catheter
04. Necrotic Indigestion of the Artificially Engorged
05. Catacombs
06. Uniform Demise
07. Chapter ll: The Rotting Sun
08. Spinal Digestion
09. Necrophenomena
10. Reverse Immaculation
11. Toxic Excoriation
12. Decrepitocious Excruciation

Las Vegas heeft de wereldwijde bijnaam ‘Sin City’ en buiten dat er gegokt wordt bij het leven, wordt er ook een pittig potje zondige muziek geschreven. Zo ook door het in 2006 opgerichte Implements Of Hell. Waarvan de bandnaam afkomstig is van de seriemoordenaar Albert Fish, die de gereedschappen beschreef die hij gebruikte om zijn slachtoffers te vermoorden als ‘implements of hell’ (Leuk stukje trivia voor ’t nageslacht).

Waar deze heren in hun beginjaren deathcore maakten, hebben ze later in hun bestaan het besluit genomen om er een schepje bovenop te doen, en over te gaan op brute slammende death metal. Op zich een niet al te grote stap lijkt me … en wat mij betreft een heerlijke keuze!

Voorafgaand aan deze eerste full length zijn er twee demo’s en een EP uitgebracht, die allen enkel maar twee tracks bevatten. Alle lyrics komen uit het misselijke brein van monsieur Clayton Meade en deze kerel heeft aparte gedachtes laten we maar zeggen … (zoals velen in dit genre…gnagna - bedenk hier voor jezelf even een smerig maniakaal lachje bij). Tijdens het typen van deze zin, draait het schijfje zijn zoveelste rondje inmiddels en ik kan er geen genoeg van krijgen! Deze 12 chansons tellende brok etter is een work of art!

Razende blastbeats, krassende riffs die je oren van je kop af scheuren en basdrops die je ter plekke bij je enkels afblazen. Voeg daar een echt ranzig klinkende gutturale putgorgel aan toe, smeer dit smakeloze goedje als een rottend zalfje op de open wonden, laat dit voor een kleine 34 minuten intrekken en je hebt een recept, voor wat gelijk staat aan dit walgelijke vette meesterwerk, dat de naam Sea of Necrophenomena met zich draagt.

Ik vind 't vies, ik vind 't zeer aanstootgevend, ik word er onpasselijk van en ik vind 't fantastisch!

Clayton Meade - Vocals

Nathaniel Roche - Guitar

Rick Eubank - Guitar

Preston Graff - Bass

Justin Brutal - Drums