Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Stinkend Reich - Stinkend Reich

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 16-01-2011

Tracklist

1. Bier
2. Televisie
3. Beenham
4. Brouwen
5. Hamburger
6. Vrouwen
7. Worst
8. Goudgeel

Heavy rock en metal en vooroordelen, what's new? Waar denk je dus aan bij bier, hamburgers, worst en de aanwezigheid van vrouwelijk schoon? Anders gesteld: bier en tieten! Niets meer en niets minder. Ow ja, en dan hoort daar ook nog iets bij wat voor muziek door moet gaan. Dat is wat Stinkend Reich vertegenwoordigt. Opgericht eind 2009 in de als humoristisch bekend staande regio Zwolle, met als doel een ode aan de goede dingen des levens. Drie grapjassen, die hun sporen al ruimschoots verdienden in de lokale metalscene, bundelen hiervoor hun krachten. Niet te beroerd om als tijdverdijf hele varkens aan het spit te rijgen of bier, in meer kwantitatieve dan kwalitatieve zin, op waarde te schatten, brengen de leden van Stinkend Reich oorstrelende liederen ten gehore waar de doorgewinterde hedonist, overtuigde levenskunstenaar of simpelweg de liefhebber van de goede dingen des levens, zich zeker mee zal kunnen identificeren.

En dan moet het hier ook nog over muziek gaan. Geen idee of dat nog gaat lukken, in alle ernst beschouwd heeft dat eigenlijk niet zoveel zin. Die muziek is namelijk op zich totaal niet interessant, en het ergste is nog dat dat volgens mij ook niet bedoeling is. Een blik op de titels, en voor de liefhebbers ook op de (uiteraard Nederlandsche) teksten, zijn wat dat betreft veelzeggend; kijk ze er maar eens even op na. Stinkend Reich moet het dus, ondanks dat het op muzikaal vlak op zich redelijk verzorgd is, niet hebben van hun vakmanschap, maar vooral van de onderbroekenlol. Ach, met genoeg bier in je mik, een hamburger op de grill, en vrolijke hoempa rock/metal uit de speakers is het allemaal prima genietbaar. Op bruiloften en partijen zal Stinkend Reich het best goed doen, al zullen ze het er niet van worden. Het lokale dorpsfeest is de lokatie waar dit geheel het best tot zijn recht moet gaan komen.

Het is misschien niet eens zo verkeerd voor dit gezelschap dat een fenomeen als het Brabantse New Kids kennelijk behoorlijk populair is in ons land. Met een iets andere muzikale achtergrond, geen achterhaalde gabber herrie, maar een toegankelijke, simpele vorm van heavy metal, moet voor het feestvierende deel van Nederland hetzelfde bereikbaar zijn. Met het naderende carnaval in het achterhoofd zou er best wel eens wat te halen kunnen zijn in een gedeelte van Nederland waar geen zachte g gebezigd wordt.