Loading...

Nuestros Derechos brengt full-length debuutalbum "Adrift" uit

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 30-12-2011

De wereld is in crisis en metalband Nuestros Derechos zorgt voor een passende soundtrack met het full-length debuut 'Adrift". Laat je niet misleiden door de pakkende riffs en sterke melodieën, want de twaalf nummers op deze release belichamen stuk voor stuk een sombere kijk op de mensheid.

Voor "Adrift" werkte de Utrechtse metalformatie opnieuw samen met studiotechnicus en producer Menno Bakker en mastering engineer Alan Douches van West West Side Music in New York. Beiden hielpen ook mee aan de ep "Struggling with the Dark" uit 2008 en de split-cd "Split 'em All" uit 2005.

Het resultaat ligt in de lijn van z’n voorgangers maar overtreft beide qua intensiteit, felheid en agressie. "Adrift" is een consistent, levendig en oprecht album vol met venijnige gitaren, een heerlijk ronkende bas, opzwepende drums en opgefokte schreeuwpartijen als zang. "Adrift" is een compact en vlammend album, recht voor z’n raap, met ballen en een constant gevoel van urgentie. Het zijn de gezamenlijke, oprechte inspanningen om als band rauwe emoties vast te leggen.

Het album verschijnt in een beperkte oplage van 500 handgenummerde exemplaren en wordt in eigen beheer uitgebracht, met hulp van het Britse Funeral Moon Clothing / Denim & Leather Records als labelpartner en diverse distributeurs wereldwijd. Bestel nu een exemplaar via Denim & Leather Records, de website van de band, of kies voor de digitale versie via iTunes, Bandcamp, Amazon en andere downloadsites.

Nuestros Derechos [NL]