Loading...

Zombie Motors Wrecking Yard - Supersonic Rock n Roll

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 20-03-2017

Tracklist

01. Grind the Grinder
02. Dead Smile
03. Galactic Motherfucker
04. Love for Speed
05. Roll n Burn
06. Fight Fight Fight
07. Supersonic Rock n Roll
08. Bad Boy Benny
09. God of No
10. Judas
11. Sick Sad City (bonus)

Bij de combinatie van de bandnaam Zombie Motors Wrecking Yard en en de albumtitel Supersonic Rock n Roll kun je niet anders dan bepaalde verwachtingen hebben. Als je dan ook nog weet dat deze band van Australische komaf is, lijkt het plaatje al bijna compleet: dit moet wel ruiger dan ruige maar simpele (biker-)rock opleveren.

Nou, dat blijkt uiteindelijk niet helemaal te kloppen. Ruig wel, voorspelbaar toch een stuk minder. Het begrip hardrock is al best breed, Zombie Motors Wrecking Yard verkent elke uithoek daarvan, en brengt een mengelmoesje van klassieke hardrock, southern rock, bluesrock, stoner, en zelfs vleugjes doom (God Of No, hallo Black Sabbath's Children Of The Grave), spacerock (de tweede helft van Dead Smile, het begin van Galactic Motherfucker) en lichte industrial invloeden (stukjes van Galactic Motherfucker, hallo Rob Zombie). En dat alles uiteraard met een heerlijke portie groove. Laat dat dan de gemene deler zijn die de nummers bindt.

Als je die omschrijving zo leest zou je kunnen denken dat deze ruige rockers er maar een potje van maken, maar dat is zeker niet het geval, Supersonic Rock n Roll laat zich als album als geheel prima beluisteren. Met naast de al genoemde groove, ook de ruige en stoere uitstraling, ook terug te horen in het geluid, als verbindende factor. Het is eigenlijk een beetje een soort van Motörhead-light. Hoewel, met een nummer als Fight Fight Fight (dat intro!) komen deze Australiërs daar toch aardig bij in de buurt.

Met titels als Grind The Grinder, Love For Speed, Fight Fight Fight en Bad Boy Benny wordt de lat natuurlijk ook wel hoog gelegd qua attitude. Zombie Motors Wrecking Yard doet dan ook z'n best om dat waar te maken. De muziek ronkt, rock, groovet, en brengt waarschijnlijk het slechtste in de old school rocker en punker naar boven. Ik zou zeggen: leef je uit, want daar is deze muziek ook voor bedoeld lijkt me zo!

Leigh – Drums

Coop – Bas

Mark – Gitaar

Darren – Gitaar

Ran – Zang