Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

DSW - Tales From The Cosmonaut

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 07-02-2017

Tracklist

01. Vermillion Witch
02. The Well
03. Mother In Black
04. El Chola
05. Classified
06. Crash Site
07. Acid Cosmonaut
08. The Giant (Digital Bonus Track)

Ik heb mijn zwak voor space-rock al wel eerder uitgesproken, zeker wanneer deze gepaard gaat met of ondersteund wordt door groovende stoner of in elk geval smerig fuzzende rockmuziek. Ik was dan ook wel benieuwd naar de Italiaanse band DSW, waarvan ik tot voor een paar maanden geleden nog nooit gehoord had. Deze band verenigt al die elementen in hun versie van desert-rock, zoals ze het zelf noemen. Tales From The Cosmonaut is hun tweede album, opvolger van het in 2012 verschenen debuut Dust Storm Warning (DSW, snapt u 'm?). DSW betekent overigens verder niks volgens de heren.

De muzikale invloeden zoals ze door de band genoemd worden, zeggen alles over wat voor muziek ze zelf maken, dus deze opsomming laat ik niet aan me voorbij gaan: Kyuss, Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple, Hawkwind, Sleep, Tool, The Atomic Bitchwax, Monster Magnet, Colour Haze, Queens of the Stone Age. Dit rijtje maakt me dus nieuwsgierig naar hoe de Italianen het er zelf vanaf brengen op het vlak van de enerzijds psychedelische, anderzijds sludgende stoner.

Nadere beluistering leert me dus al gauw dat ik mijn hooggespannen verwachtingen omtrent de space-rock iets te veel heb opgehangen aan de albumtitel (en de naam van het label) want het spacerock-gehalte valt hier wel mee. Evengoed bevalt de ronkende en grooovende stoner me uitstekend, er valt genoeg te trippen hier! De overwegend langere tracks boeien van begin tot eind, zeker omdat er wel wat variatie in zit. De gekweld klinkende zang doet denken aan de hoogtijdagen van de grunge (en klinkt verre van Italiaans!) terwijl er aardig wat oude bluesinvloeden in de muziek zitten (het slepende Mother In Black), en soms zelfs een toefje jazz (Classified).

Het nadrukkelijke spieken bij de genoemde voorbeelden stoort me geen moment. DSW ronkt, rockt en groovet namelijk dat het een lieve lust is, en houdt de luisteraar daarmee wel in de juiste psychedelische omgeving. De originaliteitsprijs gaan de Italianen er niet mee winnen, mijn sympathie wel!

Stefano "Wolf" Lombardi - Vocals

Marco Papadia - Guitar

Stefano Butelli - Bass

Marco Mari - Drums