Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Mirrors Of Obsidian - From One Form

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 10-06-2017

Tracklist

01. Neutral Disease
02. Close to Interception
03. Eternity Gone
04. The Core
05. Blood and Chrome
06. Violent Reprisal
07. Lightwaves
08. From One Form

De technische/progressieve death metalband Mirrors Of Obsidian heeft hun tweede plaat op 10 mei van dit jaar het levenslicht laten zien onder de naam From One Form. De band dateert alweer uit 2009 en is opgericht door de twee broers Ciaran (vocals) en Eoin Ennis (alle instrumenten). Mirrors Of Obsidian was oorspronkelijk bedoeld als een project maar is toch met een tweede plaat gekomen, en heeft inmiddels een volwaardige (live)bezetting.

Na een pauze te hebben ingelast na hun debuut Imminent Chaos Complete (uit 2010) besloten de heren toch een vervolgplaat uit te gaan brengen, met de bedoeling om zich meer te focussen op hun extreme sound en ideeën over het verbeteren van hun muziek. Het hele project is dus uiteindelijk in de studio beland en in de eveneens Ierse handen van platenmaatschappij Neohuman Records (noot red.: dit blijkt het eigen label van de twee broers) beland. Dus is het uiteindelijk toch tijd geworden om From One Form live te gaan spelen en bekendheid op te gaan doen.

En bij het begin van From One Form krijgen we direct te maken met pure, technische metal met invloeden van djent en groove metal; Neutral Disease zet direct de toon voor hetgeen dat we kunnen verwachten. Persoonlijk ben ik enorm te porren voor deze djent-vorm, om de simpele reden dat er lekker tempo in de nummers zit. Heerlijke combinatie!

Ook over de productionele kant hebben de baardmannen geen gras laten groeien. Ondanks de chaotische elementen die er in verwerkt zitten blijft het geheel zeer duidelijk te onderscheiden en moddervet. Ik vind From One Form toch wel redelijk verfrissend in deze lastige tijd van muziek maken. Ik ben dan ook zeer zeker benieuwd wat we nog gaan horen van Mirrors Of Obsidian.

Eoin Ennis - Guitars, Bass, Programming

Ciarán Ennis - Vocals